Hem Om oss Nyheter Hundarna Valpar Highlights Om raserna Länkar

VALPAR

Aktuella kullar Planerade kullar Tidigare kullar
Att köpa valp från oss Valpträffar Äldre hundar söker nytt hem

ATT KÖPA VALP AV OSS

Har du funderingar om våra raser får du gärna höra av dig eller komma och träffa oss och våra hundar i deras hemmiljö.

Våra tankar kring vår ras Engelsk Springer Spaniel
Engelsk Springer är en underbar ras, alltid glada och följsamma. Snälla mot allt och alla. De lämpar sig väl som förstagångshund då de har en stor vilja att vara till lags, "will to please" allmänt kallat. De är lätta att ha med sig lösa vid promenader samt stannar helst kvar på gården. Dom älskar att få vara med sina ägare och vill gärna hänga med och göra saker. Passar perfekt om man gillar ett aktivt friluftsliv eller vill hålla på med lydnad, apportering, spår, bruks, freestyle, agility, nosework, räddning mm. För oss är det viktigast att hunden får ett bra liv hos er med mycket kärlek. De blir lyckliga ju fler som älskar dem. Den engelska springern kräver inte så mycket pälsvård, att kamma igenom pälsen noga varannan vecka räcker gott. De bör klippas var 3:e-4:e månad, en klippning som man kan göra själv som ägare.

Våra tankar kring vår ras Cocker Spaniel
Cocker spaniel är en fantastisk ras, de är mycket intelligenta och kärvänliga samt gillar mycket kroppskontakt. De är väldigt lättlärda, vänliga och lekfulla. Cockern kan i unga år vara envis vilket kan kräva en fast hand i dess uppfostran. De brukar vara lätta att lära sig vara lösa på sin gård och på promenader, de vill allra helst vara med sin flock - dvs. sin familj. Cockern uppskattar ett aktivt liv ihop med sin ägare, man ska inte tro de bara gillar "soffliv" för att de är en av de mindre spaniel-raserna. De gillar de flesta aktiviteter, spår och nosework speciellt mycket då de får använda sin näsa. För oss är det viktigast att hunden får ett bra liv hos er med mycket kärlek. Cockern bör trimmas ungefär varannan månad. De bör kammas igenom ordenligt en gång i veckan. Regelbundna bad och föningar underlättar pälsvården.

Våra tankar kring vår ras Welsh Springer Spaniel
Welshen är en otroligt härlig ras, de är lättlärda och mycket aktiva. De är mycket positiva och vänliga i sitt sätt. De är charmigt impulsiva, bjuder på många överraskningar livet igenom. De har mycket energi, vilket gör att de vill leva ett aktivt liv. Welshen älskar att få vara med sina ägare och hänger med på det som erbjuds. Passar perfekt om man vill hålla på med lydnad, apportering, spår, bruks, freestyle, agility, nosework, räddning mm. För oss är det viktigast att hunden får ett bra liv hos er med mycket kärlek. Rasens energi och uthållighet gör att de ofta håller sig pigga och aktiva långt upp i ålder. Welshen kräver inte så riklig pälsvård, att kamma igenom pälsen noga varannan/var tredje vecka räcker gott. De bör klippas var 4:e-5:e månad, en klippning som man kan göra själv som ägare.

Våra tankar kring vår ras Affenpinscher
Affenpinschrar är små till storleken, men har enormt stora personligheter. En helt underbar ras att leva med - trogna sin familj och med ett sätt som lockar till skratt och överraskningar varje dag. En affenpinscher tar sig själv på stort allvar, vilket tillsammans med dess intelligens och vilja att vara till lags gör den mycket lättlärd. De tycker om att vara ute, är robusta trots sitt lilla format. Att följa med på promenader är något de uppskattar mycket. De vill helst av allt vara med sin ägare vilket gör att de är enkla att ha lösa utomhus. En del affenpinschrar kan vara reserverade mot främmande människor, om man respekterar det kommer de oftast fram själva till slut och hälsar. En affenpinscher kräver inte så riklig pälsvård, den behöver trimmas ca 2 gånger om året. Vardagsskötseln räcker att man kammar igenom pälsen var 3:e-4:e vecka. De gillar aktiviteter såsom agility, för oss är det såklart viktigast att hunden får ett bra liv hos er med mycket kärlek. En affenpinscher som inte blir sedd av sin familj/ägare blir mycket olycklig.


Valpens första 8 veckor hemma hos oss
Valparna föds upp i något av våra sovrum och får vara där de 3-4 första veckorna tillsammans med sin mamma. Då är det inte tillåtet att komma och hälsa på, de behöver få vara i lugn och ro. Sedan flyttas de till en större hage där de sover och vistas när de inte är tillsammans med oss i vårt kök eller ute på vår gård. Där börjar de vänja sig vid lite buller och andra ljud. De blir nu socialiserade på vardagslivet och nu är blivande valpköpare varmt välkomna att hälsa på. Nu får valparna umgås med några andra vuxna hundar samt leka med en massa olika leksaker. Det är väldigt viktigt för oss att det blir rätt valp till valpköparna så vi tillbringar mycket tid med valparna för att se vilka individer som är busigast eller lugnast, så att vi kan ge råd och försöka fördela dem rätt.

Vår långa erfarenhet som uppfödare gör att vi kan ge råd och stöttning till våra valpköpare även efter valpköpet. Vårt mål är att finnas till hands för de hundar vi fött upp samt deras ägare under hundens hela liv. De krav vi har på våra valpköpare är att hunden ska få ett bra och aktivt liv och vara en självklar del av sin familj som en av dess familjemedlemmar. Vi åker själva en hel del på hundutställningar, men att ställa ut sin hund eller tävla inom andra sammanhang är absolut inget krav vi ställer på de som köper hund hos oss. Vi vill att hundarna ska äta ett bra näringsrikt foder (vi rekommenderar Purina Proplan hundfoder). Vi ser gärna att hundarna hälsotestas även om det inte är ett krav, med hälsotest menar vi då framförallt höftledsröntgen men gärna också ögonlysning. Att delta på BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning hund) är något vi uppskattar och som hjälper oss i ett fortsatt avelsarbete. Vi tycker att det är kul med både ”gamla/vana” hundägare samt hundägare som ska köpa sin första hund.

Önskemål från oss är att våra valpköpare håller kontakten med oss, berättar vad som händer med hunden och kanske skickar något kort till oss då och då så vi vet hur den har det i sitt nya hem.

Valparna levereras tidigast vid 8 veckors ålder och då är de:
* Registrerade i Svenska Kennelklubben och SKK:s köpeavtal används
* ID-märkta med microchip
* Veterinärbesiktigade (inte äldre än 7 dagar gammalt) samt vaccinerade
* Regelbundet avmaskade
* Valpkullsförsäkrade mot dolda fel i 3 år (Sveland)

När ni köper valpen ingår:
* Valpboken med massor av information, matlista och andra viktiga ”kom ihåg” samt råd om allmän träning och pälskötsel
* Valpkasse med hundmat (Purina Proplan)
* Valpträff året efter valpen fötts
* En gratis klippning/trimning
* Ägarregistrering hos SKK

 

Barecho © 2024