Hem Om oss Nyheter Hundarna Valpar Highlights Om raserna Länkar

OM OSS

Om kenneln Om Helene & David Om Jenny Historia
Vägbeskrivning
Helene & David
Vägbeskrivning
Jenny
Kontakta oss FCI Domare

Om Helene & David


Jag (Helene) har alltid haft hundar omkring mig eftersom min mor var hunduppfödare. När jag var 18 år gick jag med som delägare i kennel Svartskäggs som min mors kennel heter. Ett par år senare när jag flyttade hemifrån ansökte jag om eget kennelnamn, Barecho.

David är uppväxt i ett hem där det under en kort tid fanns en jakthund, en ilsken Drever. Trots det har han alltid tyckt om hundar. En släkting födde upp Irländsk setter och strävhårig tax, så helt främmande för hunduppfödning var han ändå inte. David har jägarexamen, något han inte haft någon användning av de senare åren.

Gemensamt för oss båda är att vi har ett stort intresse för djur, såklart hundar mest - men vi har också haft flertalet katter, samt i kortare perioder kaniner, fåglar, fiskar, marsvin och även en hel del skogsmöss (de sista ofrivilligt).

David och jag träffades på bensinstationen i Årsunda där jag jobbade och han var kund. Vi gifte oss år 2000 i Årsunda kyrka. Året före fick vi vårt gemensamma barn, Jacob. Jag har sedan ett tidigare äktenskap sönerna Thomas och Henric.

Jag (Helene) är auktoriserad exteriördomare sedan 2002 och dömer ca 5-7 utställningar om året. Övriga helger på året åker vi mycket på utställningar med våra egna hundar och meriterar dem samt umgås med likasinnande.

David arbetar som säljare av produkter till Sågverksindustrin, jag är själv förskollärare och arbetar deltid på ett föräldrakooperativ i Årsunda.

Våra intressen förutom hundarna är familjen i första hand, sedan spelar David golf när det finns tid till det och jag läser en hel del böcker och tittar på brittiska kriminalserier.Ett av våra barnbarn, Elis

 

 

Barecho © 2021