Hem Om oss Nyheter Hundarna Valpar Highlights Om raserna Länkar

OM OSS

Om kenneln Om Helene & David Om Jenny Historia
Vägbeskrivning
Helene & David
Vägbeskrivning
Jenny
Kontakta oss FCI Domare

Om kenneln

Kenneln består idag av Helene & David Björkman, samt Jenny Andersson som sedan 2019 är delägare i kennel Barecho.

Kenneln grundades 1988 av Helene, rasen som föddes upp då var svart Schnauzer. 1989 föddes första kullen av Engelsk springer spaniel, första kullen av cocker spaniel föddes tio år senare, 1999. Affenpinscher kom in i vårt liv 2011 och den första kullen där föddes 2013. I och med att Jenny gick med som delägare i kenneln har vi nu också Welsh springer Spaniel och första kullen Welsh föddes 2020 hos oss.

Kennel Barecho är av SKK godkänd som kennel och vi har även tillstånd från länsstyrelsen att bedriva hunduppfödning. Vår ambition med uppfödningen är att föda upp sunda och rastypiska individer med en utmärkt exteriör och ett rastypiskt temperament. Vi vill att de hundar vi föder upp ska klara av både mentala och fysiska belastninger, samt inte minst vara goda familjehundar. De hundar vi använder i avel är samtliga hälsotestade samt har en bra och sund mentalitet, mestadels är det engelska och skandinaviska linjer som vi bygger vår avel på.

Hunduppfödning är för oss ett brinnande intresse och upptar en stor del av våra liv. Samtliga våra hundar och valpar bor inne i våra bostadshus, vi har inget separat kennelhus utan alla våra hundar lever som de familjemedlemmar de är. Hemma hos Jenny bor ett tiotal hundar och det är också där de flesta av valparna växer upp. Helene & David har för närvarande fem hundar boende hos sig.


Gemensamt bad för familjens affenpinschrar

Köket är hundarnas favoritrum i huset, inte så svårt att förstå varför när det som här finns köttfärs färdigt för valparna att äta
Förutom skogspromenader samt lek på den stora inhägnade tomten blir det också en hel del koppelpromenader

Hundarna har egen julklappsutdelning varje år, ett mycket populärt inslag

Hilmer-sängen från LS Produkter är väldigt populär att slappa i


Utebus är det bästa som finns som liten valp

 


Fr.v.: Yalla, Jenny, Curry, David, Allegro, Pasta, Helene & Paco

Jennys hem i byn Berga - Årsunda

I den här valplådan har det fötts
många valpar


Matdags i köket

När valparna föds bor de första tiden i något av våra sovrum där vi sover med dem första veckan. Efter några veckor flyttar de till en större hage där de sover och vistas när de inte är tillsammans med oss i vårt kök eller ute på vår stora tomt. För oss är det viktigt att valparna får en trygg uppväxt och vistas i olika miljöer för att vara väl förberedda den dag det är dags att flytta till sitt nya hem.

Vår långa erfarenhet som uppfödare gör att vi kan ge råd och stöttning till våra valpköpare även efter valpköpet. Vårt mål är att finnas till hands för de hundar vi fött upp samt deras ägare under hundens hela liv.

De krav vi har på våra valpköpare är att hunden ska få ett bra och aktivt liv och vara en självklar del av sin familj som en av dess familjemedlemmar. Vi åker själva en hel del på hundutställningar, men att ställa ut sin hund eller tävla inom andra sammanhang är absolut inget krav vi ställer på de som köper hund hos oss. Vi vill att hundarna ska äta ett bra näringsrikt foder (vi rekommenderar Purina Proplan).

Vi ser gärna att hundarna hälsotestas även om det inte är ett krav, med hälsotest menar vi då framförallt höftledsröntgen men gärna också ögonlysning. Att delta på BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning hund) är något vi uppskattar och som hjälper oss i ett fortsatt avelsarbete.

Önskemål från oss är att våra valpköpare håller kontakten med oss, berättar vad som händer med hunden och kanske skickar något kort till oss så vi vet hur den har det i sitt nya hem.


Tyra och Helene på MH-test (mentalbeskrivning hund)

 

 

Barecho © 2021